Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ KAI OXI MONO


Οι επιπτώσεις της πορνογραφίας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα παιδιά και τους έφηβους που βρίσκονται σε μια τόσο ευαίσθητη και καθοριστική για την μετέπειτα εξέλιξή τους ηλικιακή περίοδο.

Τα παιδιά στις μέρες μας έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε sites με πορνογραφικό υλικό χωρίς να είναι πολλές φορές εφικτό να υπάρχει έλεγχος.

 Ας δούμε ποιοι είναι οι πιο συχνοί κίνδυνοι της πορνογραφίας:


Εξοικειώνονται με το σεξ  και πολλές φορές οδηγούνται νωρίτερα στο ξεκίνημα της σεξουαλικής τους ζωής, χωρίς να είναι έτοιμα σε επίπεδο ψυχοσυναισθηματικής αλλά και σωματικής ωρίμανσης.


Η βιομηχανία του πορνό  προβάλλει πλασματική εικόνα πολύ διαφορετική, από ότι ισχύει στην πραγματικότητα  .Έτσι όμως  επηρεάζονται οι προσδοκίες που έχουν τα δύο φύλα ,για την εικόνα τους, τον σεξουαλικό τους ρόλο αλλά και την σεξουαλική τους επίδοση .

Η πορνογραφία, στην οποία συχνά προβάλλονται παρεκκλίνουσες μορφές σεξουαλικής συμπεριφοράς, μπερδεύει και δημιουργεί σύγχυση στο παιδί και τον έφηβο, ενώ σταδιακά «το μάτι» συνηθίζει σε τέτοιου τύπου συμπεριφορές.

Στην πορνογραφία προβάλλεται κυρίως το σεξ χωρίς προφυλακτικό  με συνέπεια την εξοικίωση σε σεξ  χωρίς προφυλάξεις ,με αποτέλεσμα οι νέοι να   εκτίθενται σε ολέθριους κινδύνους κατά την έναρξη της σεξουαλικής του ζωής..


Η συνεχής έκθεση στην πορνογραφία και μάλιστα στην καθοριστική περίοδο της εφηβείας μειώνει τις αναστολές και δημιουργεί επιθετική συμπεριφορά.

πηγή
:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου