Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς μπορείτε να το αποφύγετε το δάκρυσμα από τα κρεμμύδια



Τα κρεμμύδια προκαλούν δάκρυα όταν τα κόβουμε, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα, η ευαίσθητη επιφάνεια των ματιών μας ερεθίζεται από την αέρια μορφή του σουλφενικού οξέος που περιέχεται στα κρεμμύδια και απελευθερώνεται κατά το κόψιμο.


Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο. Αποθηκεύοντας τα κρεμμύδια στο ψυγείο πριν τα κόψετε, επιβραδύνετε την εκπομπή της αέριας μορφής του σουλφενικού οξέος
.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου