Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΦΑΛΑΚΡΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ? ΠΙΘΑΝΟΝ!


Εμβόλιο και άλλα σκευάσματα κατά της φαλάκρας τα οποία χρησιμοποιούν λιπώδη κύτταρα από την κοιλιά για να αναζωογονήσουν τους μηχανισμούς ανάπτυξης τριχών στο κεφάλι θα είναι έτοιμα σε περίπου 5 χρόνια, αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου του Γέιλ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cell, πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι τα βλαστικά κύτταρα των τριχών ελέγχονται από τους λιπώδεις ιστούς της περιοχής και έτσι με μια απλή προσθήκη ενός συγκεκριμένου τύπου λιπωδών κυττάρων στο δέρμα του κρανίου τα βλαστικά αυτά κύτταρα ξεκινούν να αναπτύσσονται και πάλι επαναφέροντας τη χαμένη τριχοφυΐα.

Με την προσθήκη λιποκυττάρων από υγιή ποντίκια σε ποντίκια που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την τριχοφυΐα τους, τα τελευταία απέκτησαν κανονική ανάπτυξη των θυλάκων των τριχών τους σε περίπου 2 εβδομάδες.

Παρότι τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, οι ερευνητές θεωρούν ότι κι ο ανθρώπινος οργανισμός θα αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο. Ετσι, σύμφωνα με τη Βάλερι Χόρσλι του Πανεπιστημίου του Γέιλ: "Εάν καταφέρουμε τα λιποκύτταρα που προστίθενται στο δέρμα να ενεργοποιήσουν τα εν υπνώσει βλαστικά κύτταρα στη βάση των θυλάκων των τριχών, τότε ίσως δούμε και πάλι τρίχες να εκφύονται στην περιοχή".

Πηγή:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου