Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

«Άνοιξε» η μύτη σας;


Αν η μύτη σας τρέχει αίμα μην πανικοβάλλεστε. Η αιμορραγία προκαλείται από λεπτεπίλεπτα αιμοφόρα αγγεία τα οποία σπάνε. Είναι τόσο απλό και συνηθισμένο. Πρέπει όμως να την αντιμετωπίσετε άμεσα και ψύχραιμα.


Τι πρέπει να κάνετε; Σκύψτε προς τα εμπρός και πιέστε τη μύτη σας με τα δάχτυλά σας ακριβώς κάτω από το κόκαλο, εκεί όπου ενώνεται με τα ρουθούνια. Κρατήστε την πιεσμένη για πέντε με δέκα λεπτά. Λίγος πάγος θα βοηθήσει στο να πάψει σύντομα η αιμορραγία.

Μην τραβήξετε το κεφάλι σας προς τα πίσω γιατί πιθανόν να καταπιείτε αίμα και να φτάσει ως τους πνεύμονες πνίγοντάς σας.

Αν μέσα σε είκοσι λεπτά με μισή ώρα η αιμορραγία δεν έχει σταματήσει, αν σας πιάσει πονοκέφαλος ή ζαλιστείτε, αν διαπιστώσετε πρόβλημα όρασης ή αν βουίζουν τα αυτιά σας, καλό θα είναι να τηλεφωνήσετε στο γιατρό σας.

 Όταν η αιμορραγία προκλήθηκε από ένα τραυματισμό (κτύπημα στο πρόσωπο), μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα ή μετά από μια πτώση. Είναι πιθανόν σε τέτοιες καταστάσεις να έχει δημιουργηθεί μια εσωτερική αιμορραγία,απαιτειται νοσοκομιακός έλεγχος..
πηγή:newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου