Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μην λέτε συνέχεια στις κόρες σας πόσο όμορφες είναι! είναι επικίνδυνο για την πνευματική τους υγεία!


Επικίνδυνες για την πνευματική υγεία των κοριτσιών είναι οι συνεχείς φιλοφρονήσεις για την ομορφιά τους, που τους ενσταλάζουν την πεποίθηση ότι η ωραία εμφάνιση είναι το βασικό «διαβατήριο» για μια επιτυχημένη ζωή.

Επιστημονικές έρευνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Βρετανία δείχνουν ότι 6 στα 10 κορίτσια, ηλικίας 8 με 12 ετών θεωρούν ότι “αν ήταν λεπτότερες θα ήταν και πιο ευτυχισμένες και  τείνουν πλέον να συνδέουν την ευτυχία με την εικόνα του σώματός τους! Όμως το πιο ανησυχητικό είναι πως οι αυξητικές επεμβάσεις στήθους σε έφηβες αυξάνονται κατά 150% ετησίως…

Για αυτά τα φαινόμενα ευθύνεται  και η εμμονή αρκετών γονέων να λένε συνεχώς στις κόρες τους πόσο όμορφες είναι και να τους φέρονται σαν να είναι πριγκίπισσες των παραμυθιών.
 
Είναι γεγονός ότι οι όμορφες γυναίκες κερδίζουν ευκολότερα την κοινωνική «αναγνώριση» από τις λιγότερο εμφανίσιμες, αλλά τα πράγματα  είναι πολύ πιο περίπλοκα, και η ομορφιά είναι μεν «κλειδί» για μια καλύτερη ζωή, αλλά σίγουρα όχι το μόνο». 

Όταν οι άλλοι παινεύουν λοιπόν τη μικρή μας για την ομορφιά της δεν υπάρχει λόγος να διαφωνήσουμε, αλλά καλό είναι να συμπληρώνουμε και τα άλλα της ταλέντα, όπως το πόσο γρήγορα τρέχει ή το πόσο καλά παίζει μουσική. Το σημαντικό, λένε οι ειδικοί, είναι να τονίσουμε συστηματικά άλλες καλές πλευρές της προσωπικότητάς της, ώστε να μην κατέχει η ομορφιά της την μοναδική θέση ανάμεσα στα προτερήματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου