Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αιμορροΐδες. Τι θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιο σας


Οι αιμορροΐδες είναι αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν το αίμα στην περιοχή του πρωκτού. Η  αιμορροϊδοπάθεια είναι μια πάθηση, όπου οι φλέβες που υπάρχουν στην περιοχή του πρωκτού ερεθίζονταιι, δημιουργώντας μια τοπική φλεγμονή.


Η φλεγμονή που δημιουργείτε προκαλεί δυσφορία, έντονο πόνο γύρω από τον πρωκτό και το κάτω τμήμα του εντέρου (ορθό έντερο), κνησμό γύρω από την εν λόγω περιοχή, δυσκοιλιότητα, τοπικό ερεθισμό, αιμορραγία και αίσθημα ατελούς αφόδευσης.

Η θεραπεία για τις αιμορροΐδες μπορεί να είναι χειρουργική ή συντηρητική. Η χειρουργική επέμβαση με αφαίρεση των αιμορροΐδών είναι συνήθως μια ριζική λύση στο πρόβλημα. Αντίθετα η συντηρητική θεραπεία δεν θεραπεύει, αλλά ανακουφίζει και περιλαμβάνει την αλλαγή των συνηθειών διατροφής, την άσκηση και την τοπική υγιεινή. Συνήθως η αντιμετώπιση των αιμορροΐδων είναι συντηρητική. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πασχόντων παρουσιάζει άμεση ύφεση των συμπτωμάτων.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα, αν υπάρχει, εντάσσοντας στο καθημερινό διαιτολόγιό σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.Περιλάβετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο άφθονα φρούτα, λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο, ρύζι αναποφλοίωτο και δημητριακά ολικής άλεσης. Πίνετε πολλά υγρά, κατά προτίμηση νερό.

Θα πρέπει να αποφεύγονται τα τηγανιτά, τα καυτερά και τα πικάντικα φαγητά.
Αποφύγετε να πάρετε υπερβολικό βάρος και εάν θεωρήστε υπέρβαρο άτομο φροντίστε να χάσετε βάρος..

-Μην καταναλώσετε φαγητά που προκαλούν φούσκωμα και αέρια, όπως όσπρια, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, λαχανάκια Bρυξελλών, ωμό κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές, ραδίκια, αβοκάντο, γάλα, πεπόνι και καρπούζι.

-Παραλείψτε τα μπαχαρικά κατά το μαγείρεμα και μην πίνετε οινοπνευματώδη ποτά.-.

Σε περιόδους έξαρσης αποφύγετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες γιατί τη δεδομένη στιγμή θα ερεθίσουν ακόμη περισσότερο το έντερο. Επίσης, ένα επεισόδιο διάρροιας θα επιδεινώσει την κατάσταση.
-Μη φάτε καλαμπόκι, ποπκόρν, ωμά φρούτα με τη φλούδα και ξηρούς καρπούς, επειδή όσο καλά και να γίνει η πέψη τους δεν θα πολτοποιηθούν εντελώς, γεγονός που θα δυσκολέψει την κένωση και θα ερεθίσει τις αιμορροΐδες
.

<><><><><> πηγή:newsbeast.gr  <><><><>  <> <><>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου