Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Βigorexia η εμονή για υπερμυώδες σώμα .


Ενώ η  νευρική ανορεξία εμφανίζεται ως πάθηση εμονής σε εξιδανικευμένου λεπτό σώμα στο χώρο του modeling, η bigorexia εμφανίζεται ως πάθηση εμονής εξιδανικευμένου τεράστιου και υπερ - μυώδους σώματος στο χώρο του bodybuilding.

Η προσπάθεια τελειοποίησης του σώματος στους άνδρες μέσω της μυϊκής υπερβολής από ένα σημείο και μετά αποτελεί πρόβλημα που ξεφεύγει από τα πλαίσια του απλώς αντιαισθητικού! Πρόβλημα που μοιάζει σημαντικά με τη νευρική ανορεξία ως προς τη συμπτωματολογία, με τη διαφορά ότι ενώ στη νευρική ανορεξία ο σκοπός είναι η απόκτηση ενός πιο λεπτού σώματος, στην bigorexia ο σκοπός είναι η απόκτηση ενός πιο μυώδους σώματος..

 Η προσήλωση στους εν λόγω σκοπούς και στις δύο περιπτώσεις αγγίζει ως γνωστόν τα όρια της εμμονής, ενώ και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα δεν είναι αντιληπτό από τον πάσχοντα και σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται και η δυσκολία αντιμετώπισης τους.

Πρόκειται για πάθηση νεοεμφανιζόμενη και είναι υπό μελέτη προκειμένου να καταλήξει η ιατρική επιστήμη και η ψυχολογία στην απαραίτητη αποτελεσματική θεραπεία.

ΠΗΓΗ:SCIENCENEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου