Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Βασικά κριτήρια επιλογής συντρόφου


  
Τα Κριτήρια των Ανδρών  στην Επιλογή Συντρόφου.

Για την πλειοψηφία των ανδρών τα βασικά κριτήρια για την επιλογή συντρόφου είναι: 

 • Η εμφάνιση της γυναίκας ώστε να τον έλκει σεξουαλικά και η διάθεσή της  για ερωτικές συνευρέσεις.
 •  Αποφυγή γκρίνιας και κριτικής από τη σύντροφο προς το ίδιο.
 • Να βρίσκεται σε παρόμοιο με το δικό του κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο. 
 • Να είναι έξυπνη και κοινωνική (επικοινωνια) - Θέλει να προκαλεί το θαυμασμό των άλλων αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και κτητικότητα. Θέλει να νιώθει την ασφάλεια ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι "δική" του.
 • Να τον προδιαθέτει ότι θα είναι καλή μητέρα, σύζυγος και σύντροφος (έχοντας ως πρότυπο συνήθως τη δική του μητέρα).
 • Να ταιριάζουν μεταξύ τους σαν άτομα, να αποδέχεται την προσωπικότητά της - να έχουν κοινά ενδιαφέροντα.Τα Κριτήρια των Γυναικών στην Επιλογή Συντρόφου

Για την πλειοψηφία των γυναικών τα βασικά κριτήρια για την επιλογή συντρόφου είναι:

 • Το επάγγελμα, η μόρφωση του άνδρα και η κοινωνική του θέση.Να κερδίζει ικανοποιητικά χρήματα από τη δουλειά του, τόσα ώστε να μπορεί να συντηρηθεί βιολογικά η οικογένεια, να προέρχεται από καλή οικογένεια, να είναι αρεστός στους άλλους, να της προκαλεί θαυμασμό.
 • Η σεξουαλική χημεία-συμβατότητα (σωματική έλξη, πάθος/τρυφερότητα ,ένταση, διάρκεια, ποιότητα & συχνότητα των επαφών, ανταλλαγή /άνετη ροη συναισθημάτων-ψυχική επαφή κατά τη διάρκεια του σεξ).
 • Η ποιοτική επικοινωνία, (να δείχνει κατανόηση- τρυφερότητα, να υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση μεταξύ τους).
 • Να την κάνει να νιώθει (οικονομική και συναισθηματική) ασφάλεια.
 • Να την προδιαθέτει ότι θα είναι πιστός σύντροφος και καλός πατέρας.
 • Να ειναι υλικά και συναισθηματικά εκφραστικός/γενναιόδωρος απέναντί της (δωράκια, εκπλήξεις, εκδρομές κτλ προς αποφυγή της ρουτίνας, ένας από τους βασικότερους κινδύνους μιας μακροχρόνιας σχέσης!)


Τα κριτήρια των γυναικών είναι πιο ελαστικά και πιο ποικίλα από αυτά των ανδρών.

Για τις γυναίκες καθώς περνούν τα χρόνια, η ηλικία των επιθυμητών συντρόφων αυξάνει ανάλογα, ενώ στους άντρες παρατηρούμε την τάση να προτιμούν νεότερες γυναίκες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διαφορά ηλικίας. Όσο βελτιώνεται το εισόδημα και η κοινωνική θέση των γυναικών, οι προδιαγραφές τους για τους συντρόφους τους ανεβαίνουν αντίστοιχα.

Καθώς οι γυναίκες αναρριχώνται στα ανώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, παρατηρείται ότι τα κριτήριά τους αλλάζουν γιατί επέρχεται σύγκριση, τόσο μεταξύ των ανδρών που συναντούν στο νέο περιβάλλον, όσο και με αυτά που έχουν καταφέρει οι ίδιες.

Αυτό τις κατευθύνει προς τους άντρες εκείνους που θα τους εξασφαλίσουν κάποιο όφελος, που θα μπορούν να τις στηρίζουν, να τις φροντίζουν και να τις βοηθούν, ώστε να νιώθουν την ασφάλεια και την ευτυχία που ζητούν.

Ωστόσο θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα κριτήρια ποικίλλουν και μεταξύ των ίδιων των γυναικών, γιατί εξαρτώνται και από την κατάσταση την οποία βρίσκεται και η ίδια η γυναίκα. Δηλαδή, από την ηλικία της, το εισόδημά της, τον τρόπο ζωής της, τις συναισθηματικές και υλικές τις ανάγκες καθώς και με τα όσα μπορεί και εκείνη να αποκτήσει σύμφωνα με τις δυνατότητες αλλά και τις φιλοδοξίες της.Πηγή:Περιοδικό ΑΡΜΟΝΙΑ, τεύχος 41

<><> <><> <><> <><> <><> <><> <><> <><> <><> <><> <><>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου