ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σύκα καθαρισμένα,
300 γρ. ζάχαρη,
3 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
300 γρ. ζάχαρη,
3 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
Κόβουμε τα σύκα σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!
Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 βανίλια.
Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 βανίλια.
Τη βάζουμε ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα κουμπώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν βάζοντάς τα ανάποδα.
Φωτογραφία παραγωγή 2011 της κας Στέλλας.
Φωτογραφία παραγωγή 2011 της κας Στέλλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου