Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πως θα αφαιρέσετε τους λεκέδες!


Λεκές από αίμα

Το αίμα βγαίνει με κρύο νερό και απορρυπαντικό ρούχων. Εύκολα, γρήγορα κι απλά! Το ζεστό νερό δεν αφαιρεί, όπως πολλοί πιστεύουν, τους λεκέδες από αίμα. Αντίθετα, εξαπλώνονται σε όλο το ύφασμα . 

Λεκές από κόκκινο κρασί .
Αν λερωθεί το άσπρο σου φόρεμα με κόκκινο κρασί, ρίξε στο λεκέ λίγο ούζο και θα φύγει αμέσως. Κατόπιν πλύντο κανονικά.                        


Λεκές από κραγιόν. 
Τρίψε το σημείο του λεκέ με φυτίνη και μετά πλύντο.
Λεκές από λάδι.
Βρέξε το σημείο με λίγη βενζίνη και μετά ρίξε ταλκ. Βούρτσισέ το και πλύντο κανονικά. Εάν το ύφασμα δεν πλένεται, τότε απλώς βούρτσισε καλά αφού απορροφηθεί το λάδι από το ταλκ.

Λεκές από make up.
Βρέξε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό κι άφησέ το να δράσει. Πλύνε κανονικά. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και υγρό μη-λιπαρό ντεμακιγιάζ.

Λεκές από λευκό κρασί.
Ρίξε αλάτι και άφησε να μείνει για μισή ωρίτσα. Μετά τρίψε με σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό. Ξέπλυνε με κρύο νερό.   

 Λεκές από τσίχλα.
Βάλε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκόλλησε τα κομματάκια της.

Λεκές από ντομάτα.
Δύσκολος λεκές, αν δεν αντιδράσεις γρήγορα , θα δυσκολευτείς πολύ να τον εξαφανίσεις. Τρίψε λοιπόν αμέσως το λεκέ με άφθονο υγρό απορρυπαντικό κι άφησε τον για λίγο. Έπειτα, πλύνε κανονικά το ρούχο.

Λεκές από καφέ.
Οι λεκέδες από καφέ φεύγουν πιο εύκολα αν τους τρίψεις με αλάτι και αφήσεις λίγο αλάτι επάνω τους για 1 ώρα προτού τα ξεπλύνεις.

Λεκές από παγωτό.
Ξεκίνησε με διάλυμα απορρυπαντικού και συνέχισε με διάλυμα αμμωνίας και ξιδιού. Ξέβγαλε καλά με νερό και στέγνωσε την περιοχή πολύ καλά. 

Λεκές από σοκολάτα.
Αφαίρεσαι όση ποσότητα μπορείς και στη συνέχεια άπλωσε κρύο διάλυμα απορρυπαντικού. Συνέχισε με διάλυμα αμμωνίας και στη συνέχεια ξιδιού αν ο λεκές δεν απομακρυνθεί με το πρώτο βήμα. Τέλος, ξέβγαλε πολύ καλά με νερό κι άφησέ το να στεγνώσει. 

Λεκές από γρασίδι.
Αν ο λεκές είναι μεγάλος, τρίψε τον μαλακά με καθαρό οινόπνευμα, ξέπλυνε καλά με κρύο νερό και πλύνε κανονικά. Αν δεν έχεις αποτέλεσμα , μούλιασέ το σε κρύο και μετά πλύνε το με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό. Ξέπλυνε με κρύο νερό, στο οποίο θα προσθέσεις λίγο οξυζενέ . Ξέπλυνε ξανά με κρύο νερό και λίγο ξίδι.

Λεκές από σκουριά.
Για να βγάλετε λεκέ από σκουριά, καθαρίστετη με μείγμα από χυμό λεμονιού με αλάτι (1 μ αλάτι ψιλό, 2 μ χυμό λεμονιού) και απλώστε το ρούχο στον ήλιο. Μ᾽αυτό τον τρόπο ο λεκές θα εξαφανιστεί.


Τ
α βασικά όπλα κατά των λεκέδων είναι:Τάλκ,αλάτι,γάλα ,υγρό απορυπαντικό, ούζο, αμμωνία, ξίδι, οξυζενέ και βενζίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου