Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατροσόφι για το έγκαυμα!


Χαρίζει άμεση ανακούφιση για διάφορα εγκαύματα, από φλόγα, βραστό νερό, λάδι, ηλεκτρικό σίδερο, φούρνο, κατσαρόλα, κ.α. έχει διαδοθεί  από γενιά σε γενιά και τα αποτελέσματα σε όσους την έχουν εφαρμόσει είναι θεαματικά.
Μετά το κάψιμο ,είτε έχει γίνει φουσκάλα είτε όχι, υπάρχει πόνος και τσούξιμο, για να έχουμε άμεση ανακούφιση ρίχνουμε επάνω στην καμένη περιοχή  λίγο ελαιόλαδο , αμέσως μετά ρίχνουμε στην λαδωμένη καμένη περιοχή άφθονο μαγειρικό αλάτι, το οποίο φυσικά θα κολλήσει ή θα συγκρατηθεί στο δέρμα λόγω του λαδιού.
Το αποτέλεσμα είναι άμεσο ,το καμένο σημείο  δροσίζεται και αρχίζει η ανακούφιση. Μετά από λίγη ώρα δεν υπάρχει μετά το παραμικρό τσούξιμο.

Η εξήγηση είναι απλή .Κάτω από το δέρμα, λόγω του εγκαύματος συγκεντρώνεται υγρό ,για αυτό και δημιουργείται η φουσκάλα. Με το λάδι μαλακώνει το δέρμα και επιτρέπει στο αλάτι να απορροφήσει το υγρό που μας δημιουργεί τον πόνο χωρίς φυσικά να έρθει σε επαφή το αλάτι με την πληγή στο ελάχιστο, γιατί το τραύμα είναι κάτω από το δέρμα. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η φουσκάλα θα αρχίσει να υποχωρεί και να εξαφανίζεται και το έγκαυμα να επουλώνεται.

Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να τρυπάμε την φουσκάλα για να βγεί το υγρό, αλλά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί να επιφέρει μολύνσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα .

Για έγκαυμα μεγάλου βαθμού που έχει καεί  η σάρκα ή υπάρχει ανοιχτή πληγή χρειάζεται επειγόντως Ιατρική επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου