Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

ΤΣΙΠΟΥΡΟΜΕΖΕΣ ΓΑΥΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ή ΞΥΔΙ


Παίρνουμε 1 κιλό γαύρο και τον καθαρίζουμε,  ξεκολλάμε προσεκτικά τη ραχοκοκαλιά του και τον ανοίγουμε στη μέση .
Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια τα βάζουμε ανοιχτά, σε γυάλινο ταψί κάνοντας μια στρώση ,τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε κάνοντας δεύτερη και τρίτη στρώση με τον ίδιο τρόπο.
Στο τέλος τα περιχύνουμε με λαδολέμονο και ρίγανη, μέχρι να καλυφθούν πλήρως , αν θέλουμε προσθέτουμε σκόρδο και μάραθο για να δώσουμε   επιπλέον γεύσεις.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο 5 ώρες και είναι έτοιμα.  Διατηρούνται στο ψυγείο 6-7 μέρες.Μια λεπτομερεια,για να μην παγώνει το ελαιολαδο ρίχνουμε και λίγο σπορέλαιο.
Αντί λεμόνι μπορούμε να τα περιχύσουμε με ξύδι και τα αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο,μετα τα στραγγίζουμε και προσθετουμε ελαιολαδο μέχρι να καλυφθούν και είναι ετοιμα για φάγωμα και Διατηρούνται στο ψυγείο ένα μήνα.

                                                                                                                   καλοφάγωτα!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου