1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά σούπας σόδα
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλιά σούπας μπέικιν,λίγο αλάτι,ξύσμα ενός πορτοκαλιού
και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
λουκούμια σε μικρά κομμάτια
Αναμιγνύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε τη ζύμη .Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μελομακάρονου,τα απλώνουμε και εσωκλείουμε ενα λουκουμάκι με λίγο καρύδι και το ξανακάνουμε μπαλάκι.
Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν ,τα βαφτίζουμε σε χλιαρό σιρόπι στό οποίο έχουμε ρίξει δύο κουταλιές κονιάκ.
Για το σιρόπι βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη με λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο.
Η Συνταγή είναι της κυρα-Κούλας από τη Σπηλιά Κισσάβου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου