Χτυπάτε σε ένα μπολ 3 αβγά με μία κούπα γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά 1κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι και μια κουταλιά κρασί..
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
Βουτυρώνετε ή λαδώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ,γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.
Όταν ψηθεί τη βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και απλ.ωνετε πάνω της με ένα μαχαιράκι τη μερέντα.Την τυλίγετε και είναι έτοιμη.Συνεχιζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το υλικό.Ο ταν τις βάλετε στο πιάτο σερβιρίσματος ρίχνετε από πάνω λίγο σοκολάτα.
καλή σας όρεξη!!!!!!!!
Η συνταγή είναι της Φωτεινής Ανδρίτσου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου