Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Αυτοκίνητο και A/C
Το καλοκαίρι όταν μπαίνουμε  στο αυτοκίνητό μας έχουμε μια κακή συνήθεια!!!Ανάβουμε  την μηχανή  και αμέσως  ενεργοποιούμε και το air-condition  A/C,  ξεχνώντας να ανοίξουμε τα παράθυρα για λίγα λεπτά. Τι συμβαίνει όμως και επιβαρύνουμε την υγεία μας?

Πρώτον εισπνέουμε άμεσα την επικαθήμενη σκόνη επί των αγωγών της διαδρομής του αέρα συμπεριλαμβανομένων και των φίλτρων!

Δεύτερον εισπνέουμε βακτήρια και μικροοργανισμούς που ενδημούν στο σύστημα κλιματισμού!!
Τρίτον εισπνέουμε βενζόλιο! η στάθμη του οποίου, εντός του αυτοκινήτου, το καλοκαίρι μπορεί να ξεπεράσει τα 200mg/m³, όταν  η Επιτροπή για θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θέσει τα 5mg/m³ αέρα ως ανώτερο επιτρεπτό όριο. Το βενζόλιο είναι μια τοξίνη που  επηρεάζει τα νεφρά, το συκώτι και όχι μόνο.
Τι να κάνουμε? Είναι απλό!!! Ανοίξτε τα παράθυρα και στη συνέχεια ενεργοποιήστε το A/C, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για λίγα λεπτά και θα ξεφορτωθείτε το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ρύπων που διαφορετικά θα τους ανακυκλώνατε μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου σας!!!!
Ποτέ δεν κατευθύνουμε τη ροή του κρύου αέρα πάνω στο σώμα μας ειδικά μάλιστα όταν είμαστε ιδρωμένοι, γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος ψύξης και επιλέγουμε θερμοκρασία 6-8 βαθμούς χαμηλότερα από το περιβάλλον.
Μην ξεχνάμε βέβαια για μέση χρήση, τον ετήσιο έλεγχο και αντικατάσταση των φίλτρων. Ανάβουμε το AC μετά το άναμμα της μηχανής και θα το σβήνουμε πριν το σβήσιμο της μηχανής για να πετύχουμε μακροζωία του συμπιεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου