Παίρνουμε μια
χοιρινή συκωταριά με έντερα.
Την πλένουμε
και τη βράζουμε για10 λεπτά. Στη
συνέχεια την κόβουμε σε ψιλά κομματάκια. (προτιμότερο είναι να μη
βάζουμε συκώτι ή αν το θέλουμε να
βάζουμε λίγο)
Σε μια
λεκάνη βάζουμε: 4 φλυτζανάκια του καφέ
ρύζι, μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο,
μαϊντανό, λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια λίγο
σπανάκι , λίγο σέσκουλο , μισό κουταλάκι
γαρύφαλλο, 1 κουταλιά της σούπας
ρίγανη, αλάτι-πιπέρι. Προσθέτουμε τα εντόσθια με λίγο λάδι και
ανακατεύουμε καλά.
Με ένα χωνί γεμίζουμε με προσοχή τα έντερα, χωρίς
να τα παραγεμίσουμε, γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν τα υλικά.
Τα
βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε
κατά διαστήματα για να μην ανοίξουν οι
ματιές μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 1,5 με 2 ώρες. Όταν
σώνεται το νερό, συμπληρώνουμε και τις γυρίζουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ
ΟΡΕΞΗ!!!!!!
Αντί για ρύζι μερικοί βάζουν σιτάρι ή τραχανά και γίνονται εξίσου νόστιμες!
Η Συνταγή είναι προσφορά από
την κυρία Βασιλική Ανδρίτσου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου