Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ-ΚΟΥΛΑΣ


Ετοιμάζουμε ζυμάρι για  6 φύλλα.

Σε μία λεκάνη κόβουμε ένα κιλό μελιντζάνες σε κυβάκια, μεγέθους ζαριού. Τις αλατίζουμε και και τις αφήνουμε μια ώρα για να ξεπικρίσουν.

Σωτάρουμε σε μιά κατσαρόλα 3 χοντροκομμένα κρεμμύδια , προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις ξεπλύνουμε και τις στραγγίξουμε πολύ καλά. Επίσης προσθέτουμε μισό φλυτζάνι μουσκεμένο γλυκό τραχανά,  3 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε τα υλικά   προσέχοντας να μην κολλήσουν.

Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε 300 γραμμάρια φέτα  και 3 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε ένα ένα στο ταψί σουρωτά και τα λαδώνουμε. Στη βάση και επάνω βάζουμε από 2 φύλλα, ανάμεσα φύλλο και γέμιση . Ψήνουμε στους 200οC πάνω-κάτω,για 40΄.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου