Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΣΟΥΒΛΑ ΑΡΝΙ ΚΑΤΣΙΚΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Τι θα σουβλίσουμε, Αρνί ή κατσίκι; Η απάντηση είναι θέμα γούστου. Υπάρχουν όμως και κάποιες  διαφορές των δύο αυτών κρεάτων.
 Η πρώτη διαφορά βρίσκεται στην τιμή, το κατσίκι είναι συνήθως πιο ακριβό από το αρνί.
 Μια άλλη διαφορά τους είναι στη γεύση, το κρέας του αρνιού, ειδικά αν είναι  πάνω από 8 κιλά ,έχει μια χαρακτηριστική μυρωδιά η οποία σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι.
Σε γενικές γραμμές, τα κατσίκια έχουν λιγότερο κρέας πάνω τους από τα αρνιά . Το  αρνάκι όμως μπορούμε να το φάμε και κρύο τις επόμενες ημέρες ενώ το κατσικάκι σκληραίνει.
Διατροφικά το αρνί έχει 4-5 φορές περισσότερο λίπος και αυξημένη περιεκτικότητα σε πουρίνες, οι οποίες αυξάνουν το ουρικό οξύ στο αίμα.
Υπάρχουν επίσης και άλλες διαφορές ,αλλά για μια φορά ισχύει και ο κανόνας της εξαίρεσης,ειδικά αν κρατήσουμε το μέτρο!!!!

 ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Προσοχή το αρνάκι ή το κατσικάκι δεν το πασαλείβουμε με τίποτα ούτε λάδια, ούτε λεμόνια, αυτό ψήνεται μόνο με τη σκέπη του και  το αλατοπίπερό του. Όσον αφορά το ψήσιμο,  μακριά από τη φωτιά την πρώτη ώρα  ώστε να ζεσταθεί ήπια μέχρι μέσα και το λίπος να αρχίσει να λειώνει  σε όλο το ψητο,για να μην μας καεί απέξω και μέσα μείνει άψητο!!!!!!!!


Ότι και να διαλέξετε  ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου